Volledig scherm
Een diabetespatiënt met een insulinepomp. © ANP

Diabetespatiënten bereiden zich voor op ultieme wandeluitdaging

Diabetespatiënten in onder meer Soest en Nijkerk stomen zich klaar voor de nationale diabetes week.

Deelnemers bereiden zich al zo’n vijf maanden voor op de afsluitende vierdaagsewandeling. Initiatiefnemer Bas van de Goor kwam op het idee, mensen met diabetes meer in beweging te krijgen. Tijdens de ‘diabetes challenge’ wandelen zij in Soest iedere woensdagavond mee. Dat gebeurt onder leiding van twee trainers van Pijnenburg en begeleiders vanuit de stichting Elzis, waarin mensen uit de gezondheidszorg zoals huisartsen en fysiotherapeuten samenwerken.

Mensen zonder diabetes haken ook aan. De wandeling wordt niet alleen als gezond maar ook als gezellig ervaren: iedereen heeft hetzelfde doel en loopt met elkaar mee. Dat motiveert om samen de eindstreep te halen.

Nationale week

De allerlaatste dag van de vierdaagse, 28 september, lopen alle wandelaars uit het hele land mee om de nationale diabetes week af te sluiten. Niet alleen patiënten met suikerziekte zijn van de partij, ook mensen met andere medische klachten wandelen mee om meer in beweging te komen. ,,Mijn conditie is verbeterd en ik merk dat ik ook thuis meer energie heb gekregen”, vertelt een van de deelnemers. Wegens groot succes heeft stichting Elzis nu al besloten volgende jaar weer een diabetes challenge te organiseren.

Ook in Nijkerk doet een grote groep wandelaars mee aan de challenge. Hier wordt al voor de zesde keer meegedaan aan de uitdaging, waarbij een gezondere leefstijl vooropstaat. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort