Medewerkers van de Dierenambulance troffen de kuikens aan in een plastic zak.
Volledig scherm
Medewerkers van de Dierenambulance troffen de kuikens aan in een plastic zak. © Dierenambulance Nijkerk

Dierenambulance Nijkerk vindt gedumpte kuikens in plastic zak (maar gelukkig leven ze nog)

Medewerkers van de Dierenambulance in Nijkerk wisten niet wat ze zagen. Woensdag kregen ze een melding van twee dozen met daarin gedumpte kuikens.

Vanochtend vroeg kreeg de Dierenambulance een melding dat er kuikens losliepen aan de Luxoolseweg in Nijkerk. ,,Bij aankomst bleken de kippen met z’n allen hun toevlucht gezocht te hebben onder een bos gezaagde bomen die gereed ligt om opgehaald te worden. Dat het om dumping ging was meteen duidelijk: de doos waarin ze gezeten hadden stond er nog bij”, schrijft de Dierenambulance op Facebook. Met hulp van de gemeente werd geprobeerd om alle kippen te vangen. 

Plastic zak 

De medewerkers waren nog bezig met de ene klus, toen er een volgende melding binnenkwam: er waren nog meer gedumpte kuikens gevonden, een aantal straten verderop aan de Gildenstraat. Het ging om vijftien exemplaren die in een plastic vuilniszak waren gepropt en vervolgens weer in een doos. ,,Gelukkig leefden alle kuikens nog”, vertelt een medewerker. ,,Helaas maken we vaker dit soort dingen mee, dat mensen hun dieren dumpen.”  Een buurtbewoner vond nog een kuiken. De Dierenambulance heeft de dieren in veiligheid gebracht. 

,,Helaas maken we dit soort dingen vaker mee”, laat een medewerker weten.
Volledig scherm
,,Helaas maken we dit soort dingen vaker mee”, laat een medewerker weten. © Dierenambulance Nijkerk

Met beide dumpingen bij elkaar gaat het om 25 kuikens. Medewerkers kijken op dit moment nog rond in het gebied, om te zien of er nog meer kuikens rondlopen. De Dierenambulance vraagt mensen die iets gezien hebben zich te melden bij de politie. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort