Volledig scherm
© Saskia Berdenis van Berlekom

DierenPark Amersfoort verbiedt roken in vrijwel hele dierentuin

Het is vanaf vandaag niet meer toegestaan om te roken in DierenPark Amersfoort. De dierentuin wil bezoekers en dieren beschermen tegen meeroken.

,,Wij willen graag een rookvrije omgeving bieden voor iedereen en met name de kinderen die ons park bezoeken. Daarom hebben wij het rookbeleid aangescherpt", zegt woordvoerder Marije Allemekinders. 

Het Dinobos, de wachtrij voor de Grote Wildernis (waterfietsbaan, red.), de binnenverblijven en in de restaurants gold al een rookverbod. Het rookverbod betekent overigens niet dat rokers helemaal niet meer welkom zijn. Er is één rookzone voor binnenkomst van het park. Ook in het park zijn twee speciale rookzones aangewezen. De rookzones bevinden zich bij restaurant De Buitenplaats en het eetkraampje IJs en Zoo. 

Boetes

In het dierenpark zijn borden opgehangen om bezoekers op het rookverbod te wijzen. Ook medewerkers zijn geïnstrueerd. Wie toch een sigaret in het park opsteekt, zal worden aangesproken. ,,We verwachten niet dat het nodig zal zijn. We zullen geen boetes gaan uitdelen. De reacties op het rookverbod zijn tot nu toe positief”, zegt Allemekinders.

DierenPark Amersfoort is de grootste toeristische attractie van Amersfoort. Ze trekt jaarlijks zo’n 900.000 bezoekers.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort