Volledig scherm
De katten verblijven tijdens hun behandeling tegen de besmettelijke darmziekte giardia in quarantaine. © Carola Lensink

Dierenzorg Eemland houdt inzamelingsactie voor geredde honden en katten

Dierenzorg Eemland is een inzamelingsactie gestart om geld op te halen voor de 49 katten en drie honden die door de dierenambulance begin juli uit een woning op een bungalowpark in Bunschoten zijn gehaald. De katten, elf kittens, 38 katten en drie honden, verblijven in dierentehuis ’t Hart in Soest.

Uit onderzoek door de dierenarts is gebleken dat alle dieren de besmettelijke darminfectie giardia hebben. Daarom verblijven de beesten nu in quarantaine. Zo wordt voorkomen dat andere asieldieren besmet raken. Dieren krijgen als gevolg van de ziekte last van ernstige diarree.

Een vrijwilligster heeft zich gemeld om voor de dieren te zorgen. De behandeling van de ziekte vraagt om veel zorg en medicijnen. Dat loopt flink in de kosten, aldus Barbara van ’t Hoen van Dierenzorg Eemland. ,,We hebben geschat dat het ons 17.000 euro gaat kosten. Dat is veel geld voor een opvang. Alle katten moeten worden behandeld, gechipt, ingeënt, gesteriliseerd of gecastreerd, gevoed en verzorgd. De eerste controle van deze groep door de dierenarts kostte al 1000 euro.”

Handen vol 

De eigenaresse deed afstand van de dieren, toen zij niet meer voor ze kon zorgen. In eerste instantie werden er 46 katten uit het asiel gehaald, maar later bleek dat er zich nog drie goed hadden verstopt. Door de komst van deze groep zit het asiel vol. ,,Dit is voor ons door het pensioen en de vakantieperiode én de grote hoeveelheid katten met zwerftochten jaarlijks een drukke periode. We hebben er echt onze handen vol aan.”

Inmiddels is er al 1000 euro gedoneerd. Als de dieren genezen en behandeld zijn, mogen ze naar verwachting over twee á drie weken verhuizen naar hun nieuwe thuis. ,,We hebben al veel interesse voor de dieren gehad. Het is jammer dat het nu zomer is, want het is voor mensen niet handig een dier te nemen terwijl ze net op vakantie gaan.” 

Doneren kan via de website dierenzorgeemland.nl.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort