Disco maakt heupen los in St. Pieters en Bloklands

ZOMERACTIVITEITENVrolijke discotonen van megahit Disco Inferno van The Trammps uit 1976 schallen uit de speakers in de activiteitenruimte van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort. Het dansen verloopt zittend.

Quote

Kijk naar rechts en nu naar links. Tenen omhoog, vingers in de lucht

Kevin Cranford, danscoach

Het refrein Burn baby burn zet de deelnemers van de ouderenactiviteit Danst u met mij mee? onmiddellijk in beweging.  Armen gaan de lucht in en voetjes komen van de vloer: op maandagochtend is het feest.

Voor even verandert de  activiteitenruimte in een heuse disco. Onder leiding van verzorgende en danscoach Kevin Cranford bewegen de ouderen mee op het ritme van de muziek, terwijl ze blijven zitten op hun stoel.

Cranford geeft aanwijzingen. ,,Kijk naar rechts en nu naar links. Tenen omhoog, vingers in de lucht.'' De mensen giechelen. ,,Ik krijg mijn vinger niet omhoog'', zegt bewoner Diet Schoonderbeek (99). ,,Dat geeft niets. Een klein stukje is ook goed'', spreekt activiteitenbegeleider Maaike Kruis haar bemoedigend toe.  

Activiteiten
Het belangrijkste is dat bewoners blijven bewegen, vindt Kruis. Daarom breidt het St. Pieters en Bloklands Gasthuis zijn activiteiten uit deze zomer. Voorgaande jaren gingen activiteiten nog weleens niet door vanwege gebrek aan begeleiders en vrijwilligers. Nu heeft het verpleeg- en verzorgingshuis er bewust voor gekozen om het heel anders aan te pakken. Door voldoende vervanging te regelen, kunnen activiteiten toch doorgaan en is er zelfs ruimte voor nieuwe plannen. ,,De zomer is soms geen leuke periode voor ouderen'', zegt Kruis. ,,Hun kinderen en vaste verzorgers zijn vaak op vakantie. Het is voor hen erg eenzaam.'' Extra activiteiten moeten de bewoners van het huis meer plezier bezorgen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Amersfoort