Chef-kok Marco van Burgsteden is al volop in Oranjesfeer en bereidt voor de bewoners van St. Pieters en Bloklands een speciaal Koningsdagbuffet.
Volledig scherm
Chef-kok Marco van Burgsteden is al volop in Oranjesfeer en bereidt voor de bewoners van St. Pieters en Bloklands een speciaal Koningsdagbuffet. © Privé

Dit gasthuis serveert de Máximasnack en Willemfriet op Koningsdag

Chef-kok Marco van Burgsteden pakt voor de bewoners van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis in Vathorst in het teken van Koningsdag in Amersfoort groots uit. Met onder meer Oranjebovensoep, een Máximasnack, Willemfrietjes en een Amaliasalade.

Volledig scherm
© AD

Al 18 jaar staat Van Burgsteden (44) in de keuken van woon-zorgcentrum St. Pieters en Bloklands Gasthuis in de Amersfoortse wijk Vathorst. Toen de enthousiaste kok hoorde dat de koning dit jaar zijn verjaardag in Amersfoort viert, kwam hij met het idee om de zestig bewoners op Koningsdag een oranje Koningsdagbuffet voor te schotelen. Naast de vaste gasten zijn er tien plekken vrij voor mensen van buitenaf om aan te schuiven.

Op het menu: pompoensoep met peterselie en kip (Oranje Boven-soep), een Máximasnack (goulashkroket of bamischijf), een frisse Amaliasalade, cantaloupemeloen met rauwe ham, Willemfriet (friet van zoete aardappel) met mangochutney en oranjemayonaise en een Alexiahuzarensalade met Arianegarnering. Als afsluiter wordt er een Prinsessendessert opgediend met koningsmousse en rood-wit-blauwe spiesjes met vers fruit (aardbei, peer en braam).

,,Het gebeurt natuurlijk maar één keer dat de koning zijn verjaardag in onze stad viert, dus daar wilde ik wel voor uitpakken. De komst van de koninklijke familie leeft bij onze bewoners heel erg. Het is jammer dat ze niet naar Vathorst komen, maar alleen in de binnenstad blijven. We hebben een grote tv gehuurd waar alle bewoners naar Koningsdag kunnen kijken en ze worden getrakteerd op oranjetompoucen en oranjesoezen,” vertelt Van Burgsteden.

De week voor Koningsdag worden de bewoners ‘s avonds al in de stemming gebracht met ‘koninklijk eten’. Zo staan er op het menu: een koningsburger, sinaasappelvla en koninginnensoep.

Het Koningsdagbuffet start op Koningsdag (27 april) om 17.30 uur en kost 12,50 euro per persoon. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort