Een online pubquiz: het is één van de initiatieven waarmee de gemeente Amersfoort het rustig probeert te houden, komende jaarwisseling.
Volledig scherm
PREMIUM
Een online pubquiz: het is één van de initiatieven waarmee de gemeente Amersfoort het rustig probeert te houden, komende jaarwisseling. © Reuters

Dit is het Amersfoortse antwoord op dreigende onrust met oud en nieuw:

Amersfoort trekt alles uit de kast om komende jaarwisseling, die in alle opzichten uniek wordt, rustig te laten verlopen. Zo gaan handhavers vaker controleren, komt er een reclamecampagne én speelt het stadsbestuur met de gedachte om een online pubquiz te organiseren, die jongeren letterlijk van de straat moet houden.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari

Amersfoort