Volledig scherm
PREMIUM
Het vlees wordt gemengd met groenten waardoor de smaak blijft, maar wel minder vlees wordt gebruikt. © Saskia Berdenis van Berlekom

Dit vlees van slager Gerard bestaat voor 30 procent uit rode bieten en ui

Al 50 jaar is Gerard Steltenpool slager, maar ook hij ziet de wensen van zijn klanten veranderen. Daarom bedacht hij met dochter Suzan hybride vlees: 70 procent vlees en 30 procent groente.

Quote

Wij doen niet aan anoniem vlees

Gerard Steltenpool

Wie bij de verzorgde slagerij van de 65-jarige Hoevelaker Gerard Steltenpool naar binnen stapt, ziet in de vitrine een uitgebreid assortiment vlees, beleg en maaltijden liggen, maar kijkt ook direct naar het scherm achter de toonbank. Op het scherm worden beelden vertoond van de omstandigheden waarin de dieren leven waarvan het vlees bij Keurslagerij Steltenpool aan de Westerdorpsstraat te koop is. Geen romantische beelden van varkens in een weiland of koeien die met de hand gemolken worden, maar de werkelijkheid. Dat vindt Steltenpool belangrijk.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort