Marga van Keken (links) en Janneke Smit delen bloemetjes uit van ouders
Volledig scherm
Marga van Keken (links) en Janneke Smit delen bloemetjes uit van ouders © AD

Docenten basisschool De Kubus steken ouders hart onder de riem: ‘Ouders bedankt!’

Leerkrachten van basisschool De Kubus in het Soesterkwartier bedanken dinsdagmiddag de ouders van hun leerlingen met bosjes bloemen. Teamleiders Marga van Keken en Janneke Smit hebben speciaal voor de bedankactie een tafel opgesteld aan de Noordewierweg waarop een bord staat met de tekst: Ouders bedankt!

Daarmee willen de docenten hun dank uitdrukken aan ouders die de afgelopen en komende weken thuis onderwijs geven aan hun kinderen. Kinderen van groep 4 t/m 8 komen vandaag op school om hun huiswerkpakketten voor de komende tijd op te halen. ,,Ze doen het echt hartstikke goed”, zegt Van Keken, die trots is op de leerlingen én ouders.

,,Zeker in deze wijk is een hart onder de riem op zijn plaats.” Dankzij een sponsor kon De Kubus 190 bossen tulpen inkopen bij een bloemist uit de wijk. Zo wordt ook de lokale ondernemer gesteund door de actie, aldus Van Keken. ,,Samen moeten we het toch doen, dat is ook een van de kernwaarden van onze school.”

Paashaas

Ook aan de kinderen is gedacht. Dankzij een gift van 10 kilo paaseieren krijgen alle leerlingen een zakje paaseitjes mee. Smit: ,,De kinderen van de kleuterklassen en groep 3, die geen huiswerk komen halen, worden met Pasen verrast door een gezin uit de wijk. Zij hebben een lijst met adressen en gaan verkleed als paashaas alle huizen af waar kleuters wonen.” 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort