Volledig scherm
De 3.0303 kerstkaarten die afgelopen vrijdag bij het Nationaal Ouderenfonds binnenkwamen. © Nationaal Ouderenfonds

Doel: 270.000 kerstkaarten voor eenzame ouderen, eerste kaarten stromen binnen

Het Nationaal Ouderenfonds houdt voor de vijfde keer de Grote Kerstkaartenactie in samenwerking met PostNL en Kidsweek. Alle Nederlanders wordt gevraagd een kaartje te schrijven en op te sturen naar het Nationaal Ouderenfonds. Die organisatie stuurt de kaarten door naar eenzame ouderen. 

De kaarten stromen inmiddels binnen bij het fonds dat gevestigd is aan het Smallepad in Amersfoort. Alleen al afgelopen vrijdag bracht een vrouw 3.030 kerstkaarten binnen. ,,Ze had zelf al 1.000 kaartjes geschreven en heeft haar hele netwerk ingezet en zo nog eens 2.000 kaarten verzameld”, zegt woordvoerder Lise Notenboom van het Nationaal Ouderenfonds. 

Een exacte tussenstand van de hoeveelheid kaarten heeft Notenboom nog niet, maar enkele duizenden kaarten zijn zeker al binnen. ,,Deze week verspreiden we ook nog eens de lespakketten aan 1.300 basisscholen in Nederland. Vanaf volgende week kunnen leerkrachten aan de slag om kaarten te knutselen met hun klas", zegt Notenboom. 

Vorig jaar verspreidde het Ouderenfonds 266.250 kaarten over verzorgingshuizen in Nederland. Dit jaar hoopt de organisatie 270.000 ouderen blij te maken met een handgeschreven kerstwens. 

Ook meedoen aan de actie? Stuur vóór 16 december een kaart naar het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort.

Vorig jaar verrasten kinderen uit groep 5 van de 2e Van der Huchtschool in Soest ouderen in woon-zorgcentrum Molenschot met een kaart. Bekijk hier de videoreportage:

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort