Burgemeester Lucas Bolsius.
Volledig scherm
Burgemeester Lucas Bolsius. © Nico Brons/ Twitter

Doodsbedreiger burgemeester Bolsius voorlopig uit de cel met contactverbod: ‘Hij blijft wel verdachte’

De man die burgemeester Lucas Bolsius vorige week met de dood bedreigde, is door justitie op vrije voeten gesteld. Aan zijn vrijlating zit wel een voorwaarde: hij mag geen contact opnemen met de burgemeester en mag niet in de buurt van het stadhuis komen. Doet de 51-jarige Soesterberger dat toch, dan gaat hij opnieuw de cel in.

 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’
 2. Raadslid onder vuur na racistische ‘bagger’ richting collega: ‘Kunnen dit niet accepteren, aangifte volgt’
  PREMIUM

  Raadslid onder vuur na racisti­sche ‘bagger’ richting collega: ‘Kunnen dit niet accepteren, aangifte volgt’

  Een rel in de Amersfoortse politiek: GroenLinks doet aangifte tegen raadslid Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort, omdat hij zich racistisch zou hebben uitgelaten jegens volksvertegenwoordiger Youssef el-Messaoudi. Een mail waarin Van Wegen zijn collega toebijt ‘keihard het autoritaire DNA uit het Middellandse Zeegebied te hebben ingebakken’, is de druppel.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort