Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Drie inbrekers opgepakt in Amersfoort na achtervolging door politie

Drie inbrekers zijn vannacht op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak aan de Roerdompstraat in de wijk Liendert. Het drietal ging er in de auto met hoge snelheid vandoor, maar werd na een achtervolging door agenten aangehouden.

Rond middennacht hoorde een bewoner van de Roerdompstraat een alarm van een woning afgaan en zag vervolgens één van de dieven over de schutting klimmen en op de vlucht slaan. De inbreker droeg, aldus de politie, een muts. Vlakbij de getroffen woning zagen agenten een auto met hoge snelheid wegrijden. De politie zette de achtervolging in en wist de drie mannen na een achtervolging in te rekenen.

Inbrekers sloegen afgelopen week negen keer toe in zeven verschillende Amersfoortse wijken. Drie keer bleef het bij een poging tot inbraak. De dieven braken bij woningen in Vathorst, Kattenbroek, Zielhorst, het Gildenkwartier, Liendert, Leusderkwartier en de binnenstad in. De dieven sloegen ’s nachts toe en braken ramen open of gooiden de ruiten in. De politie surveilleert de komende tijd extra in de gebieden.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort