Volledig scherm
De politie doorzocht gisteren een woning in de Marco Polostraat in Kruiskamp. © Keistadnieuws

Drugsdealers opgepakt in Amersfoort: Rolexen, merkkleding en duizenden euro's cash in beslag genomen

De politie heeft gisteren dankzij anonieme tips twee mannen in Amersfoort betrapt op het dealen in harddrugs. Bij huiszoekingen in hun woningen in de Nieuwstraat in de binnenstad en de Marco Polostraat in Kruiskamp werden heroïne en cocaïne aangetroffen.

Volledig scherm
De politie nam Rolex-horloges, merkkleding en duizenden euro's aan cash in beslag. © Politie Midden-Nederland

De twee mannen, wiens leeftijd niet door de politie is bekendgemaakt, worden verdacht van straathandel in harddrugs in Amersfoort. Op basis van onderzoek en tips gaat het onderzoeksteam ervan uit dat zij op veel verschillende plekken in de hele stad drugs verhandelden. 

Bij de fouillering van de mannen en huiszoekingen werd een handelshoeveelheid van meer dan 100 gram vermoedelijke heroïne en cocaïne aangetroffen, alsmede telefoons. Verder werd een scooter, 27 stuks exclusieve merkkleding, Rolex-horloges en enkele duizenden euro's aan contant geld in beslag genomen.  De verdachten zitten vast voor verhoor en onderzoek.

Hulpverlening

In het kader van het programma Straatwaarden, dat zich richt op het terugdringen van jonge aanwas in de drugshandel, wordt in samenwerking met hulpinstanties en de gemeente ook hulpverlening opgestart. Dit moet voorkomen dat personen rondom de aangehouden verdachten ook in criminaliteit vervallen.  Bij één van de verdachten wordt direct na de arrestatie gesproken met één van de ouders en de rest van het gezin.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort