Durf jij in deze cabine van -93 graden? Hij staat in Nieuwland!

VIDEOMuts op, mondkapje voor, handschoenen, sokken, sloffen en badpak aan en dan een cabine met -85 graden instappen. Het kan bij de pasgeopende Freezfit in Nieuwland. 

Verslaggever Rachel van Kommer van deze krant ging de uitdaging aan en stapten de ijskoude cel in.
Volledig scherm
Verslaggever Rachel van Kommer van deze krant ging de uitdaging aan en stapten de ijskoude cel in. © Nico Brons

Het is twee keer slikken. Eigenaresse Antoinette Maasbach (51) uit Amersfoort heeft zojuist het nummer Stayin’ Alive van de Bee Gees aangezet. ,,Daar kun je lekker op dansen en bewegen, als de kou je te veel wordt.”

Het schermpje naast de cabine geeft -93 graden aan. ,,De temperatuur stijgt vanwege jouw lichaamswarmte van 37 graden uiteindelijk naar -85 graden.” In haar hand heeft ze een microfoon. ,,Dus maak je geen zorgen. Ik zal je erdoorheen praten. Ik laat je niet alleen en de deur van de cabine is altijd open, dus je kunt eruit wanneer je wilt,” vertelt Maasbach geruststellend. ,,Maar tot nu toe heeft nog nooit iemand het eerder opgegeven.”

  1. Foppe Witzel was zeer actief voor zijn dorp Nijkerkerveen, tot alzheimer hem velde
    PREMIUM
    Van wieg tot graf

    Foppe Witzel was zeer actief voor zijn dorp Nijkerker­veen, tot alzheimer hem velde

    In de rubriek Van wieg tot graf vertelt journalist Jeroen de Valk het levensverhaal van een onlangs overleden stads- of streekgenoot. Vandaag het leven van Foppe Witzel (1933 - 2020). Na een lange carrière als onderwijzer werd Foppe Witzel de officieuze historicus van het dorp Nijkerkerveen. Hij was er ook betrokken bij de totstandkoming van een sporthal, een kerk en een museum. Tot alzheimer hem velde.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort