Robin Haase in actie tijdens The Hague Open op de Metsbanen in Scheveningen, in 2016.
Volledig scherm
PREMIUM
Robin Haase in actie tijdens The Hague Open op de Metsbanen in Scheveningen, in 2016. © Hans Willink

Dutch Open is binnen in Amersfoort: nu het WTA-toernooi voor vrouwen

Amersfoort heeft in elk geval voor de komende vijf jaar het Dutch Open onder de vlag van de ATP weer in haar sporthart gesloten. De voormalige tennisprof en erelid van ALTA, Tom Nijssen, is aangewezen als toernooidirecteur. Het strijdperk is medio juli gepland bij tennisvereniging ALTA.

Amersfoort heeft na elf jaar weer het Dutch Open binnen haar gemeentegrenzen. Feitelijk gaat het hier om de voortzetting van The Hague Open, het internationale ATP Challengertoernooi in Scheveningen. Dit jaar kon de organisatie de begroting van de 27ste editie niet sluitend krijgen vanwege financiële aderlatingen en recente veranderingen vanuit de ATP.

  1. 

Priester Mauricio staat coronapatiënten in Meander bij: ‘Ik zie Jezus in het wit en blauw van het ziekenhuis’
    PREMIUM

    Pries­ter Mauricio staat coronapa­tiën­ten in Meander bij: ‘Ik zie Jezus in het wit en blauw van het ziekenhuis’

    Pastoor Mauricio Meneses (36) uit Soest, een van de drie priesters voor de twee grote parochies in Amersfoort en omstreken, gebruikt een stokje bij het toedienen van het sacrament van de ziekenzalving. Wegens het risico op coronabesmetting mag hij de patiënt niet aanraken. Andere coronapatiënten vragen hem om een gebed, de biecht of een zegen. Al meermalen is hij op bezoek geweest bij patiënten die uit Brabant en Limburg overgebracht zijn naar Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort