Volledig scherm
Edwin Sjoers. © Goedopweg

Edwin Sjoers is meest duurzame reiziger van Nieuwland

Edwin Sjoers is de meest duurzame reiziger van Nieuwland en wint daarmee de Wijkstrijd. Dankzij het pakken van de fiets en door gebruik te maken van een elektrische deelauto, verminderde de Nieuwlander zijn CO2-uitstoot met 75 procent.

Tijdens de Wijkstrijd streden 26 inwoners van Nieuwland om het meest duurzame reisprofiel. Sjoers stak daar met kop en schouders bovenuit. ,,We hebben één auto, en die hebben we de hele wedstrijd laten staan.”

Deelnemers konden punten sparen door van een duurzaam vervoersalternatief gebruik te maken. Dit kon een e-bike-to-go, elektrische deelauto of fiets zijn. De elektrische deelauto’s zijn zo goed bevallen dat twee van deze auto’s ook in de toekomst gebruikt gaan worden. Een groep Nieuwlandse buurtbewoners gaat deze gezamenlijk leasen.

De Wijkstrijd is een initiatief van Goedopweg, een samenwerking tussen de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de U15. De wedstrijd heeft als doel om de leefbaarheid en bereikbaarheid in de regio te verhogen. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort