Haventafereel aan de Kleine Koppel. Op de achtergrond de huizen van de Grote Koppel, met links de firma J. van Vollenhoven, fabrikant van veevoeder.
Volledig scherm
Haventafereel aan de Kleine Koppel. Op de achtergrond de huizen van de Grote Koppel, met links de firma J. van Vollenhoven, fabrikant van veevoeder. © Archief Eemland

Eemkwartier kent rijke industriële geschiedenis: deze grote bedrijven komen hier vandaan

Wat hebben Prodent tandpasta, Remia bakvet en Dove bodylotion met elkaar gemeen? Ze komen uit het Eemkwartier. De expositie Van Werk- tot Broedplaats laat zien hoe het was om daar te wonen, werken en ondernemen. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort