Volledig scherm
© Thinkstock

Eemnesser steelt voor 1.000 euro scheermesjes

Hij had voor een dikke 1.000 euro aan navullingen voor scheermesjes onder zijn bodywarmer gestopt. Terwijl een vriend een zakje chips bij een supermarkt in het Zwolse Stadshagen afrekende, wandelde Sebastiaan P. uit Eemnes achter hem langs de winkel uit.

Op beelden die vandaag bij de Zwolse politierechter werden getoond is te zien hoe de 29-jarige P. vlak voor de beveiligingscamera bij de uitgang even zijn hoofd naar beneden buigt, kennelijk om herkenning te voorkomen. Vergeefs, ook van een afstand is hij duidelijk herkenbaar op de beelden en de diefstal zelf, in november vorig jaar, is ook vastgelegd. Pas naderhand ontdekte winkelpersoneel de lege plekken in de schappen.

Bij het bekijken van de camerabeelden kwam de politie een oude bekende tegen. P. was namelijk al eerder gepakt voor winkeldiefstal in Zwolle. Volgens dezelfde methode: met de bodywarmer als dekmantel. Waarom hij vanuit Eemnes naar Zwolle komt om te stelen wordt niet duidelijk, P. laat verstek gaan op de zitting. Bij de politie heeft hij ontkend de man op de beelden te zijn, hij zou die dag zelfs niet in Zwolle zijn geweest. Voor de politierechter bestaat er geen twijfel: hij veroordeelt de man tot twee maanden cel, dat is gelijk aan de eis. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort