Een kijkje op rotonde De Nieuwe Poort vanaf de Pathé-bioscoop

OP HET TWEEDE GEZICHTFotograaf Nico Brons en verslaggever Wichard Maassen nemen wekelijks een kijkje achter het nieuws. Vandaag: de psychologie van een rotonde.

Al striemt de regen onze wangen, het uitzicht vanaf het dak van Pathé is fantastisch. Links het Smallepad met zijn muur van kantoren, recht voor ons, gescheiden door de Puntenburgerlaan, een joekel van een appartement en een dito restaurant op poten, en rechts de Amsterdamseweg. De aandacht gaat echter uit naar wat daar onder ons ligt, de veelbesproken rotonde De Nieuwe Poort. Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen werpt er een peinzende blik op. ,,Wat een rare, kronkelende paadjes lopen eroverheen. Ook gek: die twee verdwaalde bomen. Maar verder vind ik het op het eerste gezicht geen onzinnige rotonde.’’

  1. Gemeente: ‘Gemeten waarden styreen in Achterveld wijken niet af’

    Gemeente: ‘Gemeten waarden styreen in Achterveld wijken niet af’

    In de partij zand van afvalbedrijf Vink die is gebruikt in de Achterveldse nieuwbouwwijk Groot Agteveld, zijn chemische bestrijdingsmiddelen en een licht verhoogde concentratie tetrachlooretheen aangetroffen. Verwacht werd dat het giftige middel styreen zou worden gevonden, maar dat is in zeer geringe mate gemeten. Volgens de gemeente Leusden zijn de gemeten waarden aan styreen vergelijkbaar met grond in andere woonwijken.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort