Langs het tracé van de westelijke rondweg in Amersfoort is inmiddels voor enkele tientallen miljoenen euro’s aan voorbereidend werk gedaan. Als onderdeel daarvan werden ook 1700 bomen gekapt.
Volledig scherm
PREMIUM
Langs het tracé van de westelijke rondweg in Amersfoort is inmiddels voor enkele tientallen miljoenen euro’s aan voorbereidend werk gedaan. Als onderdeel daarvan werden ook 1700 bomen gekapt. © Saskia Berdenis van Berlekom

Een westelijke rondweg zónder autotunnel? Dat is het uitzoeken waard, zeggen D66 en GroenLinks

De coalitiepartijen D66 en GroenLinks in Amersfoort willen onderzoek naar een westelijke rondweg zónder autotunnel onder het spoor. Door alleen een brug of viaduct aan te leggen voor fietsers en voetgangers blijft het geldverslindende project mogelijk binnen de begroting en is de veiligheid voor de kwetsbare verkeersdeelnemers even goed gegarandeerd, vinden de fracties.

 1. Miljoenentekort en talloze discussies: hoe de aanleg van deze weg de gemoederen blijft bezighouden in Amersfoort
  PREMIUM

  Miljoenen­te­kort en talloze discussies: hoe de aanleg van deze weg de gemoederen blijft bezighou­den in Amersfoort

  Het hoge woord kwam er eerder deze maand dan toch uit: de gemeente Amersfoort heeft niet genoeg aan de beschikbare 68 miljoen euro voor de westelijke rondweg. Als de stad geen nieuwe subsidiebron weet aan te boren, draait ze zelf op voor de ontbrekende miljoenen en komen de politieke verhoudingen flink onder druk te staan. Tijd voor weer een tussenstand in een hoofdpijndossier dat zijn gelijke niet kent.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Malinese vrouw in Marokko bevallen van negen gezonde baby’s
  Play

  Malinese vrouw in Marokko bevallen van negen gezonde baby’s

 2. Ranki Oberoi: 'Ik zag Usain Bolt en dacht, dit is wat ik wil'
  Play

  Ranki Oberoi: 'Ik zag Usain Bolt en dacht, dit is wat ik wil'

Amersfoort