Langs het tracé van de westelijke rondweg in Amersfoort is inmiddels voor enkele tientallen miljoenen euro’s aan voorbereidend werk gedaan. Als  onderdeel daarvan werden ook 1700 bomen gekapt.
Volledig scherm
PREMIUM
Langs het tracé van de westelijke rondweg in Amersfoort is inmiddels voor enkele tientallen miljoenen euro’s aan voorbereidend werk gedaan. Als onderdeel daarvan werden ook 1700 bomen gekapt. © Saskia Berdenis van Berlekom

Een westelijke rondweg zónder autotunnel? Dat is het uitzoeken waard, zeggen D66 en GroenLinks

De coalitiepartijen D66 en GroenLinks in Amersfoort willen onderzoek naar een westelijke rondweg zónder autotunnel onder het spoor. Door alleen een brug of viaduct aan te leggen voor fietsers en voetgangers blijft het geldverslindende project mogelijk binnen de begroting en is de veiligheid voor de kwetsbare verkeersdeelnemers even goed gegarandeerd, vinden de fracties.

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort