Volledig scherm
De zanger van Die Party Hosen bezingt drie dames uit het publiek tijdens de eerste editie van het Amersfoortse Oktoberfest. © Caspar Huurdeman

Eerste editie Oktoberfest in Amersfoort geslaagd: ‘Sfeer zat er gelijk in’

Bier, bratwurst en Schlagermuziek, waren de ingrediënten van het eerste Oktoberfest aan de Mijnbouwweg in Amersfoort. Ruim 1.000 mensen genoten van de onvervalste Duitse sfeer.

Het feest ging gisteren om 16.00 uur van start. Organisator Rowan Frijhoff had verwacht dat de meeste mensen pas vroeg in de avond binnen zouden druppelen. ,,Vanaf het moment dat de deuren opengingen, stonden er mensen in de rij. De sfeer zat er meteen in. Er waren mensen die direct drie, vier pullen bier bestelden.”

Veel bezoekers kwamen uitgedost naar het feest. De vrouwen in dirndl, de mannen in lederhosen. Met muziek van GAAAS, DJ Jesse, Helena Fischer Tribute en Die Partyhosen was het feest compleet. ,,Het was een perfecte afwisseling van bekende Duitse hitjes en feestmuziek die je in Oostenrijk en Duitsland hoort na het skiën”, zegt Frijhoff.

Ongeluk

Enige smet op de avond was de lange rij voor de foodtruck. De wachttijd liep op tot soms wel veertig minuten. Overmacht, legt Frijhoff. ,,De tweede foodtruck inclusief crewleden had onderweg een ongeluk gehad. Zo ernstig dat er zelfs mensen in het ziekenhuis zijn beland. Maar goed de mensen in de rij weten dat niet en vragen zich af waarom ze zo lang moeten wachten.”

Toch spreekt Frijhoff van een ‘supereditie’. ,,Zeker voor een eerste keer. We hebben zoveel positieve reacties gehad. We zijn nu al aan het brainstormen hoe we het feest volgend jaar nóg mooier, leuker en gaver kunnen maken.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort