Volledig scherm
© Rob Engelaar

Eerste Scherpenzelers opgenomen in ziekenhuis; aantal opnames regio Amersfoort stijgt naar 104

Het aantal mensen uit de regio Amersfoort dat in het ziekenhuis is opgenomen met klachten door het coronavirus, is de afgelopen 24 uur met drie personen gestegen. Het totaal aantal mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis komt daarmee op 104. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.

In de meeste gemeenten bleef het aantal opnames de afgelopen 24 uur gelijk. Tegen die trend in gaat Scherpenzeel. Daar werden de afgelopen 24 uur de eerste twee personen in het ziekenhuis opgenomen. Ook een inwoner van Leusden moest naar het ziekenhuis met Covid-19, daar staat het totaal aantal opgenomen inwoners nu op zes. Een inwoner van Nijkerk werd ontslagen, daarmee komt het aantal Nijkerkers dat in het ziekenhuis ligt op 17. 

Het aantal patiënten uit de regio dat wordt opgenomen in ziekenhuis lijkt zich de afgelopen dagen te stabiliseren. Zondag ging het om vier nieuwe opnames en zaterdag ging het nog om acht patiënten. 

Landelijk beeld

Landelijk gezien zijn er sinds gisteren 260 meldingen van nieuwe ziekenhuisopnames binnen. 7.135 zijn in totaal opgenomen.  Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg met 952, het totaal aantal staat daarmee op 18.803. Sinds gisteren zijn er 101 sterfgevallen door toedoen van het coronavirus zijn geregistreerd, dat is opnieuw lager dan gisteren (115 sterfgevallen).   

Het RIVM benadrukt dat de cijfers het afgelopen etmaal zijn binnengekomen, maar dat er vertraging tussen het moment van opname of overlijden zit en de rapportage.

Uit de dagcijfers van het RIVM is nog geen eenduidige conclusie te trekken, maar het RIVM spreekt op basis van de registraties sinds 24 maart van een ‘afvlakking’. De effecten van de door het kabinet getroffen maatregelen, om de verspreiding af te remmen, zouden daaraan ten grondslag liggen. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort