Volledig scherm
© ANP

Eigenaar die auto uitleende, nu opgezadeld met 650 euro boete

Een autoeigenaar die zijn voertuig had uitgeleend aan een stel vrienden, zit nu opgezadeld met een boete van 650 euro. Zijn vrienden maakten een aantal fikse overtredingen in Breukelen, maar ontkwamen en dus gaat de straf naar de eigenaar van de auto.

De politie Stichtse Vecht verhaalt op Facebook hoe een bestuurder zaterdagnacht om kwart over 2 met slippende banden en hoge snelheid over de Kerkbrink in Breukelen rijdt. ,,Terwijl er nog mensen op de Kerkbrink stonden omdat de kroeg net uitliep", aldus de agent.

Die wilde de automobilist aanspreken op zijn gedrag, maar die ging er vandoor. Tijdens een achtervolging door Breukelen werden snelheden tot bijna 100 kilometer per uur gehaald, deed de automobilist zijn lichten uit tijdens het rijden en maakte hij nog meer 'grove overtredingen'.

Quote

Leen je je auto uit? Dat mag uiteraard, maar zorg er wel voor dat je weet aan wie je dit doet.

Politie Sitchtse Vecht

Noodstop

Op de Marijkestraat maakt hij uiteindelijk een noodstop om samen met zijn bijrijder te voet te vluchten. Ze wisten te ontkomen. Een andere passagier bleef in de auto zitten, maar die wilde niet vertellen wie er gereden had. ,,De bijrijder gaf aan dat hij de auto geleend had van een vriend maar die was niet bij het voertuig. Omdat de bijrijder niet de eigenaar was hebben we de sleutels van het voertuig meegenomen. De eigenaar kan deze ophalen op het politiebureau in Maarssen. De eigenaar krijgt behalve zijn sleutel ook drie bekeuringen voor in totaal 650 euro", vertelt de agent op Facebook over de afloop. 

Hij geeft meteen een waarschuwing mee: ,,Leen je je auto uit? Dat mag uiteraard, maar zorg er wel voor dat je weet aan wie je dit doet. Als hij zich niet gedraagt dan kan het zomaar zijn dat jij bekeuringen ontvangt voor zijn rijgedrag."

In samenwerking met indebuurt Amersfoort