Volledig scherm
PREMIUM
Lucette Snellenburg: ,,Zingen met passie, met hart en ziel, daar gaat het om." © Frans Kanters

Eindelijk komt Lucette aan haar eigen album toe

Lucette Snellenburg staat al dertig jaar op de podia, scoorde hoog bij The Voice of Holland en coachte tientallen zangtalentjes. Nu is er dan eindelijk haar eerste eigen cd. Met precies de songs die zij wil zingen, begeleid door haar favoriete musici.

Quote

Ik twijfelde heel lang: wat wil ik eigenlijk?

Lucette Snellenburg

Ze staat al drie decennia op de podia en de vele foto's in haar 'leslokaal' getuigen daarvan. De bont beschilderde, ruime zolder waar ze haar leerlingen ontvangt, toont prenten van Sisters, de vocal group waarmee ze avond aan avond langs de theaters trok en geregeld op tv-shows te zien was. De gastoptredens als solist met het Metropole Orkest en de bigband van de WDR. Tournees met Gerard Joling en de Glenn Miller Big Band.

Menigeen ziet haar vooral als 'zangjuf' en inderdaad; haar Amersfoortse lespraktijk heeft tientallen talenten voortgebracht. Neem Silke en Paddy (scoorden hoog in The Voice Kids), Jasmijn (Amersfoort on Stage) en Dilara (finaliste van Arteganza Talent Scout). Maar Lucette Snellenburg heeft ook zelf als zangeres een lang cv opgebouwd.

Na al deze ervaringen werd het hoog tijd voor een eigen cd. Die is er nu en heet Music and me. ,,Ik twijfelde heel lang: wat wil ik eigenlijk? Jazz of pop of Nederlandstalig? Vorig jaar ben ik gewoon begonnen, zonder daar veel over na te denken; liedjes geselecteerd, musici benaderd en opnamen gemaakt in de Pro Music Studio. Het was hartverwarmend, al die steun die ik kreeg. Ik heb natuurlijk geen enorm budget.''

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort