Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort
Volledig scherm
Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort © ANP

Eíndelijk naar oma: bezoekers zijn weer welkom in St. Pieters en Bloklands Gasthuis

De locatie Davidshof van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis in Amersfoort is één van de 25 verpleeghuizen in Nederland waar vanaf deze week weer bezoekers welkom zijn. Het bezoek is aan strikte voorwaarden verbonden om besmetting met het coronavirus te voorkomen. 

Bewoners en eerste contactpersonen zijn maandag per brief geïnformeerd over de versoepeling van de bezoekregeling. ,,Zowel bewoners als hun dierbaren zijn ontzettend blij dat bezoek vanaf woensdag weer mogelijk is. De afgelopen periode was voor veel mensen niet makkelijk”, zegt zorgmanager Geralde Schreuder. ,,Sinds het uitgaan van de brief staat de telefoon roodgloeiend omdat mensen een afspraak willen maken om langs te komen.‘’

Proef

Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis doet met nog 24 andere verpleeghuizen in Nederland mee aan een proef om te kijken of de bezoekersregeling voor verpleeghuizen in heel Nederland kan worden versoepeld. Zorgminister Hugo de Jonge wil kennis en ervaring opdoen op kleine schaal, voordat hij alle verpleeghuizen weer voorzichtig openstelt voor bezoekers. Mocht de proef een succes worden dan kan er in andere verpleeghuizen mogelijk ook weer beperkt bezoek plaatsvinden vanaf 25 mei.

Quote

Bezoekers mogen alleen verspreid komen. Daarom hebben we een rooster waarop mensen zich kunnen inschrij­ven.

Geralde Schreuder, Zorgmanager

Rooster 

De nieuwe bezoekregeling op de locatie Davidshof is met de nodige veiligheidsmaatregelen omgeven. De 87 bewoners mogen wekelijks één bezoeker ontvangen. ,,Bezoekers mogen alleen verspreid komen. Daarom hebben we een rooster waarop mensen zich kunnen inschrijven. Tijdens het bezoek verblijven bezoekers op de kamer van de patiënt en niet in openbare ruimtes”, zegt Schreuder. ,,We zullen ook vooraf vragen of mensen gezondheidsklachten hebben.”  

Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis werd door de GGD regio Utrecht en de Veiligheidsregio Utrecht als enige verpleeghuis in de regio gevraagd mee te doen aan de proef. De locatie Wervershof is niet betrokken bij de openstelling.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort