Volledig scherm
Dochter Emily en zoon Cyril openen het Demis Roussos Museum in Nijkerk. Roussos senior zou gisteren 70 jaar zijn geworden. © Saskia Berdenis van Berlekom

Emotionele opening museum Demis Roussos in Nijkerk

Geëmotioneerd openden zoon en dochter Cyril en Emily vandaag in Nijkerk het museum dat aan hun beroemde vader Demis Roussos is gewijd.

Bijna 150 gasten woonden de opening bij. Voor platenbaas en vriend Bert van Breda is het een duidelijk teken dat de Griekse popzanger nog allerminst vergeten is. Roussos, die vorig jaar overleed aan klierkanker, dankte zijn grote schare fans aan zijn ijle stem, lange haar en donkere baard. De omvangrijke bard, veelal gehuld in kaftan, een traditioneel mannengewaad uit het Midden-Oosten, wordt in het museum aan de Oude Barneveldseweg geëerd met zijn collectie gouden platen, privéfoto's en zijn kleding. Hij verkocht meer dan zestig miljoen albums en scoorde hits als Forever and Ever.

Bij de opening van het museum verscheen een cd-box met het complete oeuvre van 28 albums, én de documentaire Journey with my Father van dochter Emily. Zoon Cyril verwacht dat het museum talrijke fans uit binnen- en buitenland zal trekken.  ,,Het is het enige ter wereld en mijn vader heeft nog altijd een trouwe aanhang.'' Roussos woonde geruime tijd in Nijkerk.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Amersfoort