Volledig scherm
Auto’s muurvast in de modder: het is een veelvoorkomend tafereel aan het Bremeentje tussen Baarn en Soest. © Caspar Huurdeman

En daar staat er weer één in de blubber: pas op voor dit weggetje tussen Baarn en Soest

Automobilisten die via de polder in Soest langs het spoor binnendoor naar Baarn willen rijden, stuiten als ze hun TomTom gebruiken op een houten fietsbruggetje. 

Als ze willen draaien, belanden ze in de modder, en moeten ze het voertuig met vereende krachten weer uit de blubber zien te krijgen.

Dat gebeurt de laatste weken, nu de landerijen door de regen natter worden, steeds vaker. Omwonenden van het Bremeentje zien het regelmatig gebeuren, vertellen ze. Diverse keren hebben ze ‘verdwaalde’ automobilisten al moeten helpen. Baarn is via de polderweg alleen bereikbaar via de fietsbrug over de Praamgracht, die uitkomt op de Zuringlaan.

Doodlopend

Aan het begin van het Bremeentje staat geen bord dat de weg doodlopend is, wat het voor argeloze weggebruikers lastiger maakt om de modderpoel te vermijden en de juiste route te kiezen.

De diverse routeplanners geven dikwijls andere routes aan. Op het veelgebruikte Google Maps wordt de route bijvoorbeeld wel correct aangegeven; auto’s moeten een heel eind omrijden. De ANWB laat na een vraag van deze krant over de fouten weten de route aan te passen in haar planner.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort