De energiecoaches kijken onder meer naar of er energie kan worden bespaard.
Volledig scherm
De energiecoaches kijken onder meer naar of er energie kan worden bespaard. © ANP XTRA

Energiecoaches Nijkerk slaan handen ineen

De energiecoaches van Huurdersorganisatie Nijkerk gaan nauw samenwerken met hun collega’s van het Energieloket van de gemeente Nijkerk. De twee partijen hopen op deze manier de energielasten van huishoudens in de gemeente Nijkerk zo laag mogelijk te houden. 

Zowel de huurdersorganisatie als de gemeente controleren woningen in Nijkerk op punten waar eventueel energie kan worden bespaard. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar radiatoren, maar ook naar tocht, vocht en ventilatie in de woning.

De coaches van de Huurdersorganisatie werken met een energiechecklist van de Woonbond, de gemeente hanteert een eigen lijst met allerlei energiebepalingen. Dat willen zij nu veranderen. ,,Door de verschillende expertises bij elkaar te voegen, kunnen we elkaar versterken”, zegt Gerrit van Breda van de Huurdersbond. 

De Huurdersbond behartigt de belangen van alle bewoners van huurwoningen van Woningstichting Nijkerk, zowel sociale huurwoningen als vrije sector. Voor deze doelgroep is de service vrijblijvend en gratis. De gemeente Nijkerk wil mensen met een smalle beurs helpen om energie te besparen. Inwoners met een maximum inkomen van 2.130 euro bruto per maand kunnen een gratis bezoek van een energiecoach van de gemeente aanvragen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort