Volledig scherm
De schade in de juwelierszaak is enorm. © Caspar Huurdeman

Enorme ravage na ramkraak bij juwelier in Vathorst

De vestiging van regionale juweliersketen Baronyan in winkelcentrum Vathorst is vannacht doelwit geworden van een ramkraak. De ravage is enorm. Van de daders, die er volgens de politie vandoor gingen op twee witte scooters, ontbreekt nog ieder spoor. 

Even na vier uur vannacht reden de vier dieven met hun wagen, een zwarte Peugeot 206, één van de etalageruiten aan de zijkant van de juwelier kapot. Dit raam bevindt zich in een gang (De Vissering), die aan weerszijden is geblokkeerd met paaltjes maar klaarblijkelijk op tenminste één punt voldoende breed is voor een auto. Volgens ooggetuigen zou er buit zijn gemaakt, maar dat kan de politie nog niet bevestigen.

Volledig scherm
De auto is ingereden op een etalageruit, op de foto uiterst links © Keistad Nieuws

De politie is vanochtend vroeg begonnen met sporenonderzoek. De ruit is inmiddels provisorisch gerepareerd door er een houten plaat tegenaan te zetten. De ravage in de zaak is enorm. Later vandaag zal de schade worden opgenomen en opgeruimd. Baronyan heeft, naast de vestiging aan de Cruquius in Vathorst, filialen in winkelcentrum De Hamershof in Leusden en in winkelcentrum Emiclaer in het Amersfoortse Kattenbroek.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort