De initiatiefnemers van de verbouwing van het Ketelhuis. V.l.n.r. Lia Bouma, Paul Struik, Karin Jansen en Michiel van Rennes en Marc van Leent.
Volledig scherm
PREMIUM
De initiatiefnemers van de verbouwing van het Ketelhuis. V.l.n.r. Lia Bouma, Paul Struik, Karin Jansen en Michiel van Rennes en Marc van Leent. © Fred Oosterhuis

Eten, drinken of yogaën met uitzicht op het Beekdal: straks kan het in het Parkhuis

De 40 meter hoge schoorsteenpijp van het vroegere ketelhuis dat het gesloopte Elisabethziekenhuis verwarmde, wordt een nieuw baken aan de zuidoostelijke entree van Amersfoort. Het is de schoorsteen van het Parkhuis, dat vanaf het najaar onderdak biedt aan een restaurant met terras en een ontmoetingsplek voor tal van activiteiten.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Osterhaus verbaast over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaast over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

 2. De avondklok is een feit. Dit is wat je moet weten!
  Play

  De avondklok is een feit. Dit is wat je moet weten!

Amersfoort