Volledig scherm
Meneer de Uil leest voor. © Dutch FilmWorks

Fabeltjeskrant komt naar Kasteel Groeneveld in Baarn

Dit voorjaar komt een deel van de succesvolle tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant naar Kasteel Groeneveld in Baarn. 

Een tentoonstelling voor jong en oud, want behalve dat kinderen zichzelf kunnen vermaken met de interactieve spelletjes, kunnen ouders (en opa en oma) hun nostalgische gevoelens botvieren. Kinderen kunnen zich uitleven in de speelzolder, waar onder meer de mollengang van Momfer de Mol en een klushoek in de werkplaats van Ed en Willem Bever te vinden is. 

Psychologen

De karakters van het tv-programma De Fabeltjeskrant zijn ontleed door psychologen, en de resultaten daarvan worden bij de tentoonstelling toegelicht, zo staat op de website van Kasteel Groeneveld.

Bekend is dat Leen Valkenier, de grote man achter De Fabeltjeskrant, zich liet inspireren door echte personen uit de Rotterdamse wijk Vreeburg. Wellicht dat dat er mede voor zorgde dat inmiddels zo’n 15.000 mensen de tentoonstelling in Rotterdam bezochten. Ook Belgen zouden interesse hebben getoond om de tentoonstelling naar hun land te halen.

De tentoonstelling komt naar verwachting in het eerste kwartaal van dit jaar, maar de exacte datum moet nog vastgesteld worden. 

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort