Volledig scherm
Op Facebook vertelt het slachtoffer dat de fles werd gegooid vanuit een groep mensen die ter hoogte van huisnummer 19 stond. © Google Streetview

Flessengooier meldt zich na zware hoofdwonden vrouw (20)

UPDATEDe dader van het gooien van een fles op het hoofd van de 20-jarige Daphne van Diermen uit Bunschoten heeft zich na een dreigoproep op Facebook gemeld.

Zaterdagavond spatte de fles op haar hoofd kapot, waardoor ze hevige bloedingen opliep. 

Ze weet nog niet of ze aangifte gaat doen. De politie kan daarom niet bevestigen dat de dader zich heeft gemeld. Daphne zelf beweert van wel. En ook de nieuwsfacebooksite BuSpa bevestigt dit, nadat er op haar pagina een dreigmelding was verschenen. Die was volgens een redacteur afkomst van een ‘anonieme groep ondernemers‘ die zich De Spakenburger noemt. Of die mededeling klopt, is niet na te trekken bij een andere bron. Wel verscheen zaterdagavond een dreigende oproep op BuSpa dat de personalia van de dader bekend zouden worden gemaakt door De Spakenburger op sociale media als hij zich niet binnen 24 uur zou melden. Pikant detail is dat die oproep ook in het Pools verscheen.

Volledig scherm
De vrouw raakte zwaargewond aan haar gezicht. © Privéfoto

Het flessengooien vond plaats op de Groen van Prinsterersingel waar ze op haar scooter reed. Op Facebook vertelt ze dat de fles werd gegooid vanuit een groep mensen die ter hoogte van huisnummer 19 stond. Vanwege de bloedingen is ze verderop gaan staan met haar scooter en heeft ze een ambulance gebeld. Ze loofde daarna een beloning uit voor de tip die leidt tot de dader.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort