Frank Heus aan de bal tegen DOVO tijdens het toernooi om de Harry Hamstra Cup, vorig jaar.
Volledig scherm
Frank Heus aan de bal tegen DOVO tijdens het toernooi om de Harry Hamstra Cup, vorig jaar. © Achieffoto.

Frank Heus van Sparta Nijkerk naar Hoogland

Een paar dagen nadat duidelijk werd dat Hoogland ook volgend seizoen in de derde divisie speelt, heeft de club zich versterkt met Frank Heus. De 24-jarige aanvaller komt over van Sparta Nijkerk en gaat samen spelen met zijn oudere broer Coen. 

Sportief gezien doet Frank Heus een stapje terug. Sparta Nijkerk is een grootmacht in het amateurvoetbal die dicht bij promotie naar de tweede divisie was, terwijl Hoogland zich vooral profileert als een ‘dorpsclub’. ,,Dat laatste vind ik juist wel mooi’’, vertelt de Amersfoorter die als als jeugdspeler bij  ASC Nieuwland begon.

,,Ik ging vaak bij Coen kijken en ken daardoor veel jongens bij Hoogland. Jefta van den Broek komt bovendien ook naar Hoogland, zijn broer is getrouwd met mijn zus. Wij kennen elkaar ook al van kinds af aan. Maar het gaat me er vooral om dat Hoogland volgend seizoen niet alleen in de derde divisie blijft voetballen, maar dat er nu ook een groep staat met heel veel goede voetballers.”

Knagen

Bij Sparta Nijkerk waren ze niet blij toen Heus aangaf te willen vertrekken. Heus: ,,Ze wilden me het liefst houden en ik had ook al een contract voor volgend seizoen. Ik heb hier ook drie heel mooie jaren gehad. Waar het mij om ging, was dat ik na de winterstop bijna niet meer speelde. Ik ben iemand die altijd wil voetballen. Als ik er langere tijd naast sta, dan gaat het knagen bij me. Dat houd ik niet lang vol. Gelukkig zagen ze dat bij Sparta ook en werkten ze mee aan een overgang naar Hoogland. Ik ga voor de ‘10’-positie en ik hoop dat als Coen terug is van zijn blessure, we samen kunnen spelen.”

Namens de technische commissie is Marco Hadders blij met de komst van Heus. ,,Als je zo’n buitenkans kan pakken, dan moet je het meteen doen. Frank past precies in het plaatje dat we bij Hoogland voor ogen hebben. Martijn Koelewijn heeft ook gezegd dat hij toch doorgaat. Er staat voor volgend seizoen een uitstekende en herkenbare ploeg.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort