Wandelaars en fietsers moeten tussen zes borden slalommen om over de spoorovergang bij De Gouden Ploeg te komen. Geheel rechts is het perron van station Soest te zien.
Volledig scherm
Wandelaars en fietsers moeten tussen zes borden slalommen om over de spoorovergang bij De Gouden Ploeg te komen. Geheel rechts is het perron van station Soest te zien. © Caspar Huurdeman

Gaat deze spoorovergang in Soest dicht? Omwonenden hopen van niet, de gemeente aarzelt nog

Soest stelt een besluit over het sluiten van de spoorwegovergang bij het wooncomplex De Gouden Ploeg, pal naast het treinstation Soest, uit. De minister van Infastructuur staat na 2024 geen openbare onbewaakte spoorwegovergangen meer toe, maar Soest aarzelt nog.

  1. Prinses Amalia leerde springen op paard Mitch, nu gaat ie met pensioen in Soest: ‘Hij is echt een knuffeldier’
    PREMIUM

    Prinses Amalia leerde springen op paard Mitch, nu gaat ie met pensioen in Soest: ‘Hij is echt een knuffel­dier’

    Kroonprinses Amalia heeft haar eerste springwedstrijden met hem gereden en jarenlang liep hij voorop in de stoet op Prinsjesdag: de ruin Mitch. De 20-jarige schimmel is sinds woensdag met pensioen en brengt zijn leven verder voort op De Paardenkamp in Soest, die apetrots is op deze eerste koninklijke bewoner. Een mooi verjaardagscadeau, want het rusthuis voor oude paarden bestaat deze dag 60 jaar.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort