Minister Grapperhaus bezoekt een garage in Soest waar aan auto’s gesleuteld wordt om geld en drugs in te verbergen. Een agent geeft uitleg.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Grapperhaus bezoekt een garage in Soest waar aan auto’s gesleuteld wordt om geld en drugs in te verbergen. Een agent geeft uitleg. © Pim Ras Fotografie

Garagehouder uit Soest blijft inbouwen geheime drugsruimtes in auto’s ontkennen: ‘Ik was juist de specialist die ze verwijderde’

updateEr is aanvullend onderzoek nodig naar de garagehouder in Soest, die wordt verdacht van het inbouwen van geheime drugscompartimenten in auto’s van criminele klanten. De rechtbank in Utrecht honoreerde gisteren het verzoek van de verdediging om de monteurs te horen, die tijdens de inval in 2018 sleutelden aan een verdacht voertuig. Ook de camerabeelden moeten opnieuw worden bekeken.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'

 2. Felle discussie tussen Fleur Agema (PVV) en Jan Paternotte (D66) over vaccinatiepaspoort
  Play

  Felle discussie tussen Fleur Agema (PVV) en Jan Paternotte (D66) over vaccinatie­p­as­poort

Amersfoort