Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AD

Gearresteerde mannen in Soest behoren tot bende autocriminelen

Twee mannen uit Litouwen zijn in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 mei in Soest aangehouden op verdenking van een reeks auto-inbraken. De mannen maken mogelijk deel uit van een bende. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

De mannen van 26 en 32 jaar werden op heterdaad betrapt tijdens hun illegale activiteiten. De politie kwam het duo op het spoor door informatie uit het buitenland. Tijdens de vorige week gehouden politieactie Trivium, tegen mobiele bendes, ontvingen agenten van de Landelijke Eenheid gegevens over internationaal opererende voertuigcriminelen. Een van de sporen bleek naar Nederland te lopen.

Heterdaad

Bij een doorzoeking op vrijdag 24 mei van een huisje op een vakantiepark in Lunteren waar de twee Litouwers verbleven, werden gegevensdragers in beslag genomen. Op basis daarvan konden de mannen in Soest op heterdaad worden betrapt tijdens een auto-inbraak.

De politie heeft het vermoeden dat de twee verantwoordelijk zijn voor een reeks auto-inbraken in onder meer BMW’s. De inbraken werden afgelopen week gepleegd in diverse plaatsen door Nederland. Bij de inbraken werden navigatiesystemen en airbags ontvreemd. Bij de doorzoeking is helaas nog geen buit aangetroffen.

De Litouwers zitten vast voor verhoor.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Amersfoort