Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Geboeide verdachte kaapt politieauto in Soest en crasht tegen lantaarnpaal

Een geboeide arrestant in Soest wist woensdagavond onder de verbouwereerde blikken van enkele agenten een (onopvallende) politieauto te kapen. Hij kwam niet ver, omdat de auto besturen niet lukte met de handen op de rug.

De verdachte behoorde tot een gezelschap jongeren in de flatwijk Smitsveen die betrokken zouden zijn geweest bij een auto-inbraak. De groep stoof uiteen zodra ze de gewaarschuwde agenten in het oog kreeg. De politiemannen hadden twee vluchters vrijwel meteen te pakken. Ze werden met handboeien vastgemaakt aan een lantaarnpaal om de jacht voort te kunnen zetten.

Uitschold en beledigde

De agenten stuitten daarna op een jongeman die hen uitschold en beledigde. Hij werd geboeid achterin de onopvallende politieauto gezet, zodat de zoektocht naar meer verdachten kon worden hervat. Lang duurde dat niet. De agenten zagen tot hun stomme verbazing de eigen auto langsrijden met de arrestant op de bestuurdersstoel. Hij raakte een lantaarnpaal, wist nog een stuk af te leggen, maar reed zich uiteindelijk al slingerend en botsend vast. De auto raakte zwaar beschadigd. 

Volgens een politiewoordvoerder stonden de collega’s voor een raadsel. ,,Iedereen hier eigenlijk wel, want hoe kreeg hij dat voor elkaar met zijn handen op de rug en in de gordel? We weten het niet. Gek was het wel. De verdachte zit nog vast trouwens.”   

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort