Volledig scherm
© Nico Brons

Geen asbest vrijgekomen bij brand sporthal Schuilenburg

Bij de brand in sporthal Schuilenburg, in de nacht van 5 op 6 mei, zijn geen schadelijke stoffen als asbest vrijgekomen of verspreid. Dat verzekerde de brandweer al eerder, maar is nu ook onomstotelijk vast komen te staan uit metingen rond de sporthal.

Dat blijkt uit een vorige week gezamenlijk verstuurde brief van de gemeente Amersfoort en woningcorporatie De Alliantie, waarin omwonenden worden uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst aanstaande woensdag.

In de sporthal is wel asbest aanwezig, zo is in de brief te lezen. Dat er geen asbest is vrijgekomen komt 'omdat de brand in hoofdzaak heeft gewoed op een plek waar geen asbest aanwezig was'.

Een prognose hoe lang het duurt om de restanten van de sporthal te slopen, is er nog niet te geven. Eerst moet een nieuwe asbestinventarisatie worden uitgevoerd, en pas daarna kan verder worden gegaan met de ontmanteling van de hal. Die was al in de week van 30 april begonnen. De hal moet weg om ruimte te maken voor woningen. Sporters die er gebruik van maakten, kunnen sinds de opening van Amerena eind vorige maand al daar terecht.

Bewegingsmelders

Wat de brand veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Er wordt nog altijd rekening gehouden met brandstichting. ,,Het terrein was afgezet met hekken en er waren bewegingsmelders aanwezig. Ook nu is het terrein afgezet en zijn er bewegingsmelders. Het sloopbedrijf onderzoekt in overleg met een beveiligingsbedrijf de mogelijkheden voor aanvullende beveiligingsmaatregelen."

De inloopavond vindt woensdag plaats in het wijkcentrum aan het Operaplein, op steenworp afstand van de sporthal, en is te bezoeken tussen 18.30 en 21.00 uur.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort