Wilco Plaggenborg, directeur Rusthof.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilco Plaggenborg, directeur Rusthof. © Saskia Berdenis van Berlekom

Geheime geluidsopname: Rusthof-directeur wilde naam van seancegroep wél vrijgeven

Rusthof-directeur Wilco Plaggenborg stond op 14 oktober op het punt de identiteit te onthullen van de groep paranormaal begaafden die een maand eerder met zijn goedkeuring grafseances hield. Dat blijkt uit geluidsopnames van de informatieavond voor geschokte nabestaanden, waar deze krant de hand op legde. 

 1. Advocaat Rusthof-ouders haalt uit naar Bolsius: ‘Hij is alleen maar bezig de zaak te vertragen’
  PREMIUM

  Advocaat Rust­hof-ou­ders haalt uit naar Bolsius: ‘Hij is alleen maar bezig de zaak te vertragen’

  De gemeente Amersfoort heeft een kort geding over de omstreden grafseances op begraafplaats Rusthof niet af weten te wenden. Het verzoeningsgesprek dat burgemeester Lucas Bolsius vorige week voerde met ouders die naar de rechter wilden stappen, draaide volgens hun advocaat Roberto Pennino op niets uit. ,,De burgemeester doet niet aan waarheidsvinding. Hij vertraagt en belemmert de zaak alleen maar.”
 2. Ouders van op Rusthof begraven dochtertje zijn boos en gekwetst over seances: ‘Kom niet aan mijn kind’
  PREMIUM

  Ouders van op Rusthof begraven dochtertje zijn boos en gekwetst over seances: ‘Kom niet aan mijn kind’

  De storm van verontwaardiging over de grafseances op de openbare begraafplaats Rusthof in Amersfoort is na twee maanden bepaald nog niet geluwd. De vader en moeder van een op Rusthof begraven kind vertellen openhartig over de impact van de gebeurtenis op hun leven en smeken om duidelijkheid. ,,Dit komt bovenop de rouw die er altijd al is. Het rijt de wond volledig open. Je kunt het er gewoon niet bij hebben.’’

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort