Volledig scherm
De twee ontwerpen waarover in Renswoude nu veel rumoer is ontstaan. 'Een onherkenbare afspiegeling van het origineel.'

Gekrakeel om nieuw gemeentelogo Renswoude

Burgemeester en wethouders van Renswoude hebben de bekendmaking van het nieuwe gemeentelogo uitgesteld.

Quote

Van het gemeentewa­pen moeten ze afblijven

Renswoudenaar Erik Goossens

Het voornemen het oude wapen te vervangen door een eigentijds beeldmerk leverde zoveel reacties op dat het college het niet verstandig vond de uitslag al bekend te maken.

In opdracht van de gemeenteraad zijn twee ontwerpen gemaakt voor een nieuw gemeentelogo. ,,De gemeente Renswoude wil een nieuwe huisstijl introduceren. Onderdeel daarvan is een nieuw gemeentelogo," vertelt waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk.

Inwoners konden van 19 tot en met 29 februari stemmen via de gemeentelijke website, waarna de uitkomst bekend zou worden gemaakt. ,,Ruim honderd mensen hebben gestemd, maar we hebben ook veel reacties ontvangen van mensen die geen nieuw logo willen,'' zegt Van der Kolk. ,,Daarom hebben we de keuze uitgesteld."

Volledig scherm
Het huidige gemeentewapen.

Erik Goossens is blij met het uitstel. Hij plaatste vorige week een bericht op Facebook waarin hij zijn ongenoegen uitte over de ontwerpen. In het bericht gaf hij aan dat de ontwerpers aan de haal zijn gegaan met het unieke gemeentewapen en het zo hebben gedegradeerd tot een zoutloos en onherkenbare afspiegeling van het origineel. ,,Het bericht werd uiteindelijk 111 keer gedeeld, dus blijkbaar was ik niet de enige die er zo over dacht."

De Renswoudenaar is niet tegen een nieuwe huisstijl. ,,Maar van het gemeentewapen moeten ze afblijven." Van der Kolk wil de situatie op 15 maart bespreken in de commissie Algemeen Bestuur. ,,We nemen even een tussenstap en brengen de reacties eerst in kaart, zodat we deze tijdens de vergadering kunnen bespreken. Ook willen we dan duidelijk uitleggen dat met de komst van een nieuw logo het gemeentewapen niet zal veranderen. Wel willen we het wapen herzien, want er zijn meerdere versies van in omloop.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Amersfoort