Volledig scherm
© ANP

Geluidsscherm langs spoor bij Soestduinen

Prorail gaat een geluidsscherm van 210 meter en 2,10 meter hoog aanleggen langs het spoor bij de buurtschap Soestduinen.

Daardoor wordt de bouw van 13 woningen op de plek van een oud kantorencomplex, het laatste overblijfsel van het bedrijventerrein Soestduinen.

De woningen komen aan de De Beaufortlaan te staan, die evenwijdig aan het spoor loopt. De gemeten geluidsbelasting van treinen is met een scherm maximaal 62 decibel, terwijl er een grens van 55 geldt. De gemeente mag van deze regel afwijken tot 68 decibel.

Voor de bouw van het miniwijkje in het villadorp moet eerst de grond worden gesaneerd. Er zijn sterke verontreinigingen aangetroffen met cadmium, nikkel en minerale olie. Ook onder het te slopen kantoorgebouw bevinden zich nog verontreinigde stoffen. Daarvoor moet de bodem nog nader worden onderzocht.

Alle woningen moeten minimaal twee parkeerplaatsen op eigen erf realiseren. Voorde bezoekers is ruim voldoende parkeergelegenheid in het openbare gebied, vindt de gemeente. Het plan is voorgelegd aan de Soestduiners en volgens de gemeente zijn die enthousiast.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort