Volledig scherm
Het pand van De Amersfoortse Verzekeringen aan de Stadsring wordt op dit moment verbouwd tot complex met 243 woningen. © AD

Gemeente kon pand De Amersfoortse op de kop tikken

De gemeente Amersfoort heeft in 2015 het pand van De Amersfoortse Verzekeringen aangeboden gekregen voor een bedrag tussen de 11 en 13 miljoen euro.

Dat meldt RTV Utrecht na een gesprek met oud-directeur Jacques van Ek van De Amersfoortse Verzekeringen. De deal ging uiteindelijk niet door, omdat verantwoordelijk wethouder Menno Tigelaar het niet zag zitten. Het gebouw zou niet passend zijn.

Amersfoort is net akkoord gegaan met een voorstel om het huidige, nagenoeg afgeschreven stadhuis op te kalefateren voor een bedrag van minimaal 32 miljoen euro. Daar is veel maatschappelijk verzet tegen.

Gepasseerd

De Amersfoortse gemeenteraad is nooit op de hoogte gebracht van het afslaan van dit aanbod, schrijft RTV Utrecht op basis van eigen onderzoek. Veel raadsleden voelen zich nu gepasseerd. Zowel leden van de oppositie als van de coalitie uiten forse kritiek op het achterhouden van de informatie.

Amersfoort heeft onlangs ook onderzoek laten uitvoeren naar huisvesting in het leegstaande pand van verzekeraar Agis, in het zelfde gebied rond de Van Asch van Wijcklaan en het Smallepad. Hoewel daar slechts een klein deel van verhuurd is (8.000 van de 30.000 vierkante meter) werd ook dit kantoorpand ‘ongeschikt’ bevonden door het college.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort