Gemeente na de zomer in gesprek over bouw in groene gebieden Amersfoort

kaartAmersfoort gaat na de zomer het gesprek aan met betrokkenen over de mogelijkheid van nieuwe ontwikkelingen in de groene zuid- en westrand van de stad.

Volledig scherm
De Barchman Wuytierslaan. © AD

Wethouder Astrid Janssen (GroenLinks) van ruimtelijke ordening gaf maandagavond al aan dat ze een ruimtelijke visie wil maken op het gebied dat loopt van de Middelhoefseweg via Birkhoven en het Bergkwartier naar de Stichtse Rotonde. Bij deze kernrandzone Zuid wordt ook het gebied van Zon en Schild gerekend, evenals het bosgebied langs de laan 1914 en Nimmerdor.

De ruimtelijke visie op dit gebied is nodig omdat de druk op het gebied met de groei van de bevolking steeds groter wordt en zich nieuwe initiatieven aandienen, onder meer op het gebied van woningbouw.

Visie 

Zo maakte het woonzorgcentrum Mgr. Blom vandaag bekend dat ze zorgwoningen en sociale huurwoningen wil bouwen, terwijl Zon en Schild grote delen van haar grondgebied wil verkopen ten behoeve van woningbouw. Ook AM Wonen heeft woningbouwplannen op het terrein van het klooster Ter Eem.

Om de ruimtelijke waarden van het groene randgebied te benoemen, is een duidelijke en eenduidige visie nodig. Op die manier hoopt de gemeente een richtlijn in handen te krijgen die aangeeft hoe omgegaan moet worden met initiatieven voor nieuwe ontwikkelingen en of woningbouwplannen daarin passen.

Amersfoort gaat hierover in gesprek met bewoners, belanghebbenden, maar ook met de provincie Utrecht en de buurgemeenten Leusden en Soest.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort