Volledig scherm
© AS Media

Gemeentehuis Woudenberg na brand weer open

Het gemeentehuis van Woudenberg is vanmorgen weer in gebruik genomen na de brand van vrijdagavond. De politie zoekt getuigen die hebben gezien wie er die avond een brandend voorwerp naar binnen gooide.

Dat gebeurde aan de achterzijde van het gemeentehuis. Hierdoor brak brand uit in een kamer met dertien werkplekken op de begane grond. Die kamer is helemaal uitgebrand, met alle computers en een printer. Pas over enkele maanden kan hij weer in gebruik worden genomen.

Op dit moment gaat de politie uit van brandstichting. Omstanders hoorden glasgerinkel en zagen vlak daarna een scooter wegrijden vanaf het gemeentehuis in de richting van De Schans.

De rest van het gebouw is door specialistische schoonmaakploegen die zaterdag aan het werk gingen ontdaan van roetschade; de roet ging via het ventilatiesysteem het hele pand door. ,,Kast voor kast en boek voor boek is doorgenomen’’, zegt woordvoerder Kars Havenaar.

De rest van de begane grond en de eerste verdieping zijn weer in gebruik. De tweede verdieping volgt waarschijnlijk volgende week.

Een vergaderruimte is omgebouwd tot tijdelijke werkplek. De medewerkers hebben tot gisteren vooral thuis gewerkt. Het college vergaderde in de brandweerkazerne. Medewerkers van de sociale dienst zaten bij Coöperatie De Kleine Schans, het zorgondersteuningspunt van de gemeente. Op die plek werd ook een loket ingericht voor paspoorten en rijbewijzen.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort