Volledig scherm
PREMIUM
Een schare van honderden fans kwam de WAR¿afgelopen dinsdag een hart onder de riem steken in het stadhuis. De bespreking over de selectie vond in het geheim plaats. © Nico Brons

Gemeenteraad Amersfoort zit in spagaat met geheimhoudingen

Achter de schermenIn de toch al roerige discussie rond de verkoop van de WAR gooide het college afgelopen week olie op het vuur door de beraadslaging over de selectie van 'autohandelaar' Rovase en de afwijzing van de huidige gebruikers in het geheim te willen voeren.

De kritiek was niet van de lucht. ,,Wat hebben college en gemeenteraad te verbergen?'' vroegen niet alleen raadsleden maar vooral ook veel burgers zich af. Het argument dat de belangen van derden (lees: de overige afgewezen bieders) geschaad zouden kunnen worden door openbaarheid, werd door velen afgedaan als onzin.

Immers, zo is de redenering, er kan prima een inhoudelijke discussie gevoerd worden zonder daarbij de namen of bedragen van de andere belangstellenden te noemen. Desnoods kan de bespreking met de raadsleden onderbroken worden om de publieke tribune tijdelijk te ontruimen. Dat is al vaker voorgekomen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort