Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdingang van de Bernhardkazerne aan de Barchmann Wuytiers-laan staat volgens Defensie niet meer ter discussie. Het plan om de hoofdpoort naar de Utrechtseweg te verplaatsen was wel jarenlang een wens © Saskia Berdenis van Berlekom

Gemeenteraad verkeerd geïnformeerd: Defensie voelde wél voor andere ingang Bernhardkazerne

westelijke rondwegDefensie speelt in tegenstelling tot wat het zaterdag in deze krant beweerde al jaren met de gedachte de hoofdingang van de Bernhardkazerne aan de Barchman Wuytierslaan te verplaatsen naar de Utrechtseweg. Het argument van wethouder Hans Buijtelaar van Amersfoort dat Defensie bij de westelijke rondweg ‘niet mee wilde werken aan verplaatsing’ komt daarmee in een ander daglicht te staan.

Defensie liet de gemeente Amersfoort in het langlopende proces over de rondweg meermaals weten dat het de hoofdingang wilde verhuizen, blijkt uit nader onderzoek van AD Amersfoortse Courant.

  1. Jeroen Stomphorst: Waarom is er geen kattenbelasting? Als ik érgens last van heb, zijn het kattenkeutels
    PREMIUM
    column

    Jeroen Stomphorst: Waarom is er geen kattenbe­las­ting? Als ik érgens last van heb, zijn het kattenkeu­tels

    Morgen is het zover, dan komt onze nieuwe hond. Nou ja, die moeten we zelf ophalen, in Friesland. Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe huisgenoot leek het wel alsof nestjes met honden uitsluitend op meer dan 60 kilometer vanaf Amersfoort te vinden zijn. Maar goed, je moet er iets voor over hebben. Onze Kasper hebben we alweer acht jaar geleden laten inslapen en nu komt er dus een opvolger. Heel erg enthousiast ben ik nog niet, maar straks, als ze er eenmaal is (het is een meisje) wordt het vast heel gezellig.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort