Volledig scherm
© Saskia Berdenis van Berlekom

Gesprekken De War en Rovase leveren niets op

Rovase, de beoogde nieuwe eigenaar van het De Warterrein, komt er niet uit met de culturele broedplaats die daar op dit moment nog gevestigd is. Er zou geen match zijn over de randvoorwaarden, aldus de gemeente Amersfoort vanavond. Namens De War voerde Stichting Absurd Nederland gesprekken met Rovase en de gemeente over de toekomst van het terrein.

,,Er zijn veel scenario's onderzocht, ook in de nabijheid van het complex waar Rovase eigenaar is van panden," schrijft de gemeente. ,,Toch hebben de partijen in gezamenlijkheid moeten concluderen dat de randvoorwaarden van SAN en het aanbod van Rovase te ver uit elkaar liggen."

Projectontwikkelaar Rovase wil onder andere woningen realiseren op het terrein. Een ander gedeelte is in de nieuwe plannen bestemd voor afvalverwerking. Verder houdt Rovase ruimte vrij voor cultuur, horeca en kunst. De precieze invulling van dat laatste was onderwerp van de nu mislukte gesprekken.

SAN vindt de door Rovase gereserveerde ruimte te klein. Rovase bood daarop extra vierkante meters te huur aan, maar daarvan vindt SAN de prijs te hoog. Bovendien wil de broedplaats 'niet afhankelijk zijn van een private partij'.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Amersfoort