De spoorlijn Utrecht-Amersfoort ter hoogte van de overgang in de Barchman Wuytierslaan. In de plannen voor de westelijke rondweg is een spoortunnel opgenomen voor het autoverkeer.
Volledig scherm
PREMIUM
De spoorlijn Utrecht-Amersfoort ter hoogte van de overgang in de Barchman Wuytierslaan. In de plannen voor de westelijke rondweg is een spoortunnel opgenomen voor het autoverkeer. © Saskia Berdenis van Berlekom

Gevaarlijke stoffen, slechte nachtrust: bezorgde Amersfoorters verzetten zich tegen meer goederentreinen

Het comité ‘Stop extra goederentreinen door Amersfoort’ overhandigt vandaag een petitie met meer dan duizend handtekeningen aan het Amersfoorts college van burgemeester en wethouders. De ondertekenaars zijn niet gerust op de gevolgen van een Europese spoorsubsidie die is aangevraagd om het tekort op de westelijke rondweg te dichten.

 1. Miljoenentekort en talloze discussies: hoe de aanleg van deze weg de gemoederen blijft bezighouden in Amersfoort
  PREMIUM

  Miljoenen­te­kort en talloze discussies: hoe de aanleg van deze weg de gemoederen blijft bezighou­den in Amersfoort

  Het hoge woord kwam er eerder deze maand dan toch uit: de gemeente Amersfoort heeft niet genoeg aan de beschikbare 68 miljoen euro voor de westelijke rondweg. Als de stad geen nieuwe subsidiebron weet aan te boren, draait ze zelf op voor de ontbrekende miljoenen en komen de politieke verhoudingen flink onder druk te staan. Tijd voor weer een tussenstand in een hoofdpijndossier dat zijn gelijke niet kent.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Hardhandige aanhouding in Almere-Stad
  Play

  Hardhandi­ge aanhouding in Almere-Stad

 2. Bekijk alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
  Play

  Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

Amersfoort