Volledig scherm
Poes Osha werd aan de Schans in Hoogland gevonden onder de motorkap van een auto. © Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Gevonden onder motorkap: poesje Osha moet haar oortjes laten amputeren wegens huidkanker

Een oplettende vinder heeft vrijdag een zeer verzwakte poes onder de motorkap van een auto aan De Schans in Hoogland gevonden. Na controle door de dierenarts blijkt dat de kat huidkanker heeft. Haar oren moeten worden geamputeerd.

Dat schrijft het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort (DBCA) op hun Facebookpagina. Het poesje heeft van de medewerkers de naam Osha gekregen. Het beestje liep al enkele dagen in de buurt van De Schans rond en was volgens het DBCA ‘duidelijk niet in goede gezondheid’. 

Volledig scherm
Poes Osha heeft, blijkt uit onderzoek van een dierenarts, een vorm van huidkanker. Haar oren moeten daarom worden geamputeerd. © Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Nadat Osha door de oplettende vinder naar het dierenbeschermingscentrum was gebracht, is de poes meteen door een dierenarts bekeken. ,,Het lijkt erop dat ze plaveiselcelcarcinoom (vorm van huidkanker, red.) heeft. Omdat zij hier veel last van heeft, krijgt ze pijnstilling en extra veel liefde en aandacht.”

Osha wordt dinsdag geopereerd. ,,Haar oren worden geamputeerd. Duimen dus dat deze operatie helemaal goed zal gaan en dat ze daarna geen last meer heeft van de huidkanker. De aankomende weken zullen we haar extra goed verzorgen. We hopen dat ze snel zal aankomen en dat ze weer pijnvrij door het leven kan gaan”, aldus het DBCA.

Mocht Osha er weer bovenop komen en haar baasje meldt zich niet, dan zal het dierenbeschermingscentrum voor haar op zoek gaan naar een nieuw thuis. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort