Gewapende aanhouding in Vathorst ‘misverstand’

updateDe aanhouding van een man en een vrouw gisteravond aan de Aardmansberg in de wijk Vathorst blijkt een misverstand te zijn. Ze zijn vanmiddag vrijgelaten. 

De twee werden vanwege de kentekenplaat van hun auto in een lopend politieonderzoek aangehouden. Volgens politiewoordvoerder Jacqueline van Houten gaat het om een ‘vervelende omstandigheid’.

 ,,In een lopend onderzoek waar wij verder niets over mogen zeggen, werden wij naar deze mensen geleid vanwege de kentekenplaat op hun auto. Achteraf blijkt dat er een vals kenteken is gebruikt en dat er nog een auto met dezelfde kentekenplaat rondrijdt.”

Liquidatie

Volgens advocaat Ruth Jager werd het tweetal ten onrechte verdacht van betrokkenheid bij een liquidatie. 

Volledig scherm
© Keistadnieuws

De man en vrouw werden door een arrestatieteam gearresteerd, terwijl ze op hun balkon onder schot werden gehouden.  

Excuses

Vandaag rond het middaguur kon de politie nog geen informatie geven over de arrestatie. Aan het einde van de middag werden de man en vrouw volgens Jager, advocaat van een van de twee verdachten, met excuses heengezonden. „Ze zijn heel erg geschrokken. Als je op zo’n manier door een arrestatieteam onder schot wordt gearresteerd, is dat een traumatische ervaring. Deze mensen hebben er niks mee te maken, maar moeten nu wel terug naar hun woning. Veel mensen hebben de aanhouding gezien.”

De eigenaren van de woning aan de Aardmansberg die de man en vrouw sinds kort huurden, zijn ook erg geschrokken van de gebeurtenis. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort